پیشبینی میزان برداشت وش پنبه در اشتهارد
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اشتهارد گفت: پیشبینی میشود در سال جاری ۴۲۰ تن وش پنبه در این شهرستان برداشت شود.
امید شریفی با اشاره به اینکه پنبه نهتنها با تولید الیاف در صدر مهمترین گیاهان لیفی جای گرفته است، بلکه ازنظر غذایی بسیار حائز اهمیت بوده و در بازارهای جهانی جزو پنج دانه روغنی محسوب میشود، گفت: روزبهروز بر اهمیت تولید و افزایش سطح زیر کشت پنبه افزوده میشود.
وی تأکید کرد: اهمیت استراتژیک پنبه در تأمین غذا (روغن)، الیاف موردنیاز انسان، غذای دام (کنجاله)، اشتغالزایی بالا و موارد مصرف گوناگون دیگر و عدم رقابت الیاف مصنوعی با الیاف پنبه در بازار جهانی بر کسی پوشیده نیست.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اشتهارد در بخش دیگری با اشاره به اینکه امسال ۴۲۰ تن وش پنبه از مزارع پنبهکاری شده این شهرستان برداشت میشود، گفت: این میزان تأمینکننده بخشی از مصرف استان به شمار میرود که در اختیار کارخانههای نساجی قرار خواهد گرفت.
شریفی تأکید کرد: امسال در بیش از ۱۵۵ هکتار از زمینهای پنبهکاری شده شهرستان، حدود ۶۰ هکتار از اراضی بهصورت مکانیزه و خطی، ۳۰ هکتار بهصورت نیمه مکانیزه و مابقی اراضی بهصورت دستی کشتشده است. وی همچنین اضافه کرد: سطح زیر کشت پنبه امسال به نسبت سال گذشته تغییر چندانی نداشته است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اشتهارد در بخش دیگری بر اهمیت اجرای برنامه مبارزه با آفات و علفهای هرز در مزارع تأکید کرد و گفت: کارشناسان این اداره بهمنظور حفظ نباتات در قالب اکیپهای نظارت، همواره به پایش مزارع جهت مدیریت آفات و بیماریها و علفهای هرز میپردازند.
شریفی بابیان اینکه در برخی مزارع پنبه شاهد طغیان آفات «سنک» و «کرم غوزه خوار» پنبه بودیم، گفت: بهمنظور کنترل بیولوژیک کرم غوزه خوار از حشرهکش زیستی BT حاوی باکتری باسیلوس تورینجینسیس استفاده شد و با هماهنگی مدیریت حفظ نباتات استان و بهرهگیری از کلینیکهای تخصصی آفات نتایج رضایت بخشی در مورد کنترل این دو آفت مهم حاصل شد.