نیم نگاهی به مشکلات صنعت نساجی
با توجه به اینکه قیمت ارز باعث شده تا واردات پارچه صرفه اقتصادی نداشته باشد، صنعت نساجی کشور در حال گشایش است. اما مشکلات گمرکی مانع از واردات مواد اولیه نساجی از جمله رنگ پارچه می شود.
رئیس اتحادیه بنکداران و طاقه فروشان پارچه گفت: از جمله مشکلات صنعت نساجی کشور، تامین مواد اولیه این صنعت است و نیاز به واردات به شدت در این بخش احساس میشود.
امیر قدیمینژاد شرایط مساعد کنونی نساجی کشور را ناشی از افزایش قیمت ارز دانست و گفت: اکنون مشکلی در ثبت سفارش نداریم.
قدیمینژاد مقصد صادراتی صنایع نساجی ایران را کشور عراق عنوان کرد و گفت: مواد مورد نیاز نساجی در داخل را از کشورهای چین و ترکیه تامین میکنیم.
وی افزود: با توجه به اینکه قیمت ارز باعث شده تا واردات پارچه صرفه اقتصادی نداشته باشد، صنعت نساجی کشور در حال گشایش است.
رئیس اتحادیه بنکداران و طاقه فروشان پارچه با اشاره به ممنوعیت ثبت سفارش واردات پوشاک، گفت: مدتها واردات پوشاک به صورت غیرقانونی صورت میگرفت که در صورت اجرای قانون ممنوعیت واردات پوشاک میتواند تاثیر مثبتی بر نساجی کشور داشته باشد.
مهر ماه امسال با تصمیم جدیدی واردات ۱۴۰۰ قلم کالا ممنوع شد چراکه برخی از این کالاها، اقلامی بودند که در راستای مبارزه با قاچاق کالا و ارز باید از ورود آنها جلوگیری میشد.
با این اقدام در کنار افزایش نرخ ارز انگیزه ورود کالاهای قاچاق به حداقل کاهش یافت و حمایت از اجرای این تصمیم به نفع تولید داخل بود.
دراین راستا، ممنوعیت واردات پوشاک خارجی نیز باعث شد تا نمایندگیهای پوشاک خارجی با این اقدام امکان واردات نداشته و پس از اتمام کالاهای مانده در انبارشان فرصتی برای فروش پوشاک داخلی فراهم شود.
همچنین بنا به اطلاعات وزارت صنعت، معدن و تجارت، نمایندگیهای کالاهای خارجی و فروشندگان اقلام برند با هماهنگی اتاق اصناف و با اختیاراتی که قانون نظام صنفی تعریف کرده است، میتوانند کالاهای با کیفیت تولید داخل را عرضه کرده و برخی برندهای پوشاک میتوانند با تولید مشترک داخلی اقدام به فروش کالای پوشاک کنند.